2015. március 3., kedd

NAGYBAN IS BOLDOGAN - A LELKED

A BOLDOGSÁG RECEPTJEI


SZERESD A TESTED, MERT AKKOR A LELKED IS RENDBEN LESZ. MOSOLYOGJ! HADD LÁSSA A VILÁG, HOGY TE TESTILEG IS ÉS LELKILEG IS RENDBEN VAGY. LÉGY BÜSZKE MAGADRA!


Irigylésre méltónak találod azt, aki ilyen vékony?


Ne tedd!
Köztudott, hogy az evészavarok mögött, mint a bulimia és az anorexia, nagyon komoly dolgok állnak a háttérben. Általában lelki problémákkal küzdenek az ilyen nők. Súlyos gondok a családban, talán nem kapott elég figyelmet a szülőktől, válás, megfelelési kényszer...

És itt most nem arról az igen ritka jelenségről beszélek, aki genetikailag úgy van megáldva, hogy napi 2000 kalóriát ehet büntetlenül, mert nem látszik meg rajta semmi. 
És nem is arról a még ritkább embercsoportról, aki napi 2500-3000 kalóriát fal fel naponta és emellett jut ideje 2-3 óra edzésre is és attól néz ki bombanőnek. 
Minden tiszteletem az ilyen fegyelmezett nőké. 

De valljuk be, a többség nem ilyen.

Azokról beszélek, akik könyörtelenül sanyargatják, éheztetik magukat, hogy megfeleljenek a mai kor elvárásainak és felkeltsék egy "alfa hím" figyelmét a karcsú alakjukkal.
Tudtad, hogy az ilyen nők szervezetében mit okoz a hiányos, vitaminszegény táplálkozás?
Az éhség miatt gyengék, állandóan fáradtak és ezt kompenzálják rengeteg kávéval és energiaitallal.
Ez normális?
Nem kívánják a szexet.
Ez normális?
Rendszertelen, vagy elmarad a havi menstruációs ciklusuk.
Ez normális?

Ha belegondolsz, pont a fordítottja történik az életükben, mint amit szerettek volna!!!

Azt kívánja meg ez a világ, hogy a szépségért tönkre tedd magadat, a lelkedet, a testedet.
Azt kívánja meg ez a világ, hogy ne legyél megelégedve magaddal - soha. 
Azt kívánja meg ez a világ, hogy nádszál vékony legyél, hogy felfigyeljen Rád egy "alfa hím", akit végül nem tudsz megtartani. 
Nem tudod megtartani, mert amiért küzdöttél és sanyargattad magad, nem ér semmit. Hiszen olyan gyenge és fáradt vagy, annyira nincs kedved és erőd semmihez, hogy még a szexet se kívánod. És ha eljön az idő, nem tudsz a szeretett férfinak gyermeket sem szülni, hiszen nincs rendben a menstruációd. Hacsak... hacsak fel nem szedsz pár kilót és nem kezdesz el rendesen enni.
Akkor viszont már nem biztos, hogy kellesz az "alfa hímnek". 
Tényleg ez az élet a normális?
Tényleg erre vágysz?
Tényleg irigylésre méltóak a sovány nők?

Persze nagyon kisarkítva és "kockán" írtam le a dolgokat, de tény, hogy aki éhezteti magát, vékony jégen jár, mert nem hisztériakeltés a menstruáció elmaradása és az életkedv elvesztése. 
Az ilyen lelki problémákból eredő testképzavart nem lehet otthoni körülmények között, gyógyszeres kezelés nélkül gyógyítani. 

Szóval legyél büszke magadra, a lelkedre, a testedre. Hiszen valószínűleg, a testképzavaros nőktől eltérően, Te szerető családban nőttél fel, odafigyeltek Rád a szüleid, szerettek... de ha még sem, akkor pedig voltál annyira erős lelkileg, hogy ki tudj mászni abból a gödörből. Adjon ez önbizalmat és töltsön el büszkeséggel!

És ha van rajtad 5, 10, 15, 20 kiló fölösleg amit már unsz, eldöntheted, hogy: "Igen!!! Eljött az én időm és ledobom a fölösleget!" Mert bármikor válthatsz, hiszen ez a Te életed, Te alakítod! Bármilyen életszakaszban dönthetsz az életmód váltás mellett.
Hiszen a csapból is az folyik, mit kell akkor tenned, min kell változtatnod:

- elhagyni a fehér lisztes ételeket,
- elhagyni a cukros ételeket,
- és napi fél órával többet kell mozognod.

Nem ördöngösség! 
De ami a jó, hogy ehhez nem kell pszichoterapeuta, nem kell kórházi kezelés, és nem kellenek agresszív gyógyszerek. Hiszen nem testképzavaros vagy, csak plus size!!!

Légy büszke magadra! Légy boldog! Élvezd az életet! Élvezd, hogy van erőd a házimunkához, élvezd, hogy van erőd és kedved a szexhez és élvezd, hogy minden hónapban megjön a menstruációd!
Legfőképp, légy büszke, hogy rendben van a lelked!!!

Szóval akkor kit és miért is kellene irigyelni?













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése