2015. március 6., péntek

NAGYBAN IS BOLDOGAN - A LELKED

A BOLDOGSÁG RECEPTJEI


SZERESD A TESTED, MERT AKKOR RENDBEN LESZ A LELKED IS! TÖLTŐDJ FEL! TÖLTSD FEL A LELKED, MERT ARRA VALÓK A HÉTVÉGÉK.

Ma nincs inspiráló fotó. Nincs szükség rá. Elvégre hétvége van. Ha van kedved és nincs dolgod, akkor akár pizsamában is töltheted a napot.

Viszont, ha Te is a takaródba csavargózva, kócosan ébredtél, a függönyrésen át beszökő, melegen simogató napsugárra, akkor






gondolj arra, hogy itt a szombat reggel.  És kimászol az ágyból, elbotorkálsz a konyhádba felteszed a kávét és lassan-lassan betölti az otthonodat a szépségesen gyönyörűséges kávé illat, ami máris felvidítja a lelkedet. 
Amíg lejön a kávé, kikészíted a kedvenc csészédet, mellé teszed a tejet és a cukrot és miközben várod a mélybarna, fenségesen finom zamatú italt, átgondolod, hogy milyen feladatok várnak rád ma. Mit is terveztél szombatra? Van egyáltalán valami feladat mára, vagy kipihenheted ezt a nehéz hetet és lehet ez egy laza nap?

Dönthetsz úgy, hogy azon nyomban megiszod a kávét ott a konyha asztalnál.





De mivel hétvége van, választhatod azt is, hogy visszacsavargatod magad a takaródba, hogy ne fázz, és kimész az erkélyre és leülsz az ősszel kint felejtett fotelbe, hogy ott szürcsöld el a kávédat. 
Itt a tavasz! Már hajnaltól csiripelnek a madarak, amit szívmelengető hallgatni. Pár perc a friss levegőn reggel, egyszerűen fantasztikus!






De szombat reggel lévén, nagyon valószínű, hogy nem sietsz, hagysz magadnak időt a teljes felébredéshez és, hogy felszívódjon a kávé. Akkor viszont visszabújsz az ágyba. Talán egyedül.





De az is lehet, hogy a szeretett férfival.




Végül is lényegtelen, hogy egyedül vagy párban kávézol.
Mert a lényeg az, hogy nem kell a hazánkban kapható legdrágább kávét megvenned és nem kellenek nagy klisék, hogy hangulatot teremts a reggeli kávéhoz és az ébredéshez.
Csak csöppnyi szeretet magad, vagy a szeretett férfi iránt. 
Mert egy megteremtett reggeli, bensőséges és nyugodt hangulat, csodákra képes.
És a lelked szárnyal, amitől máris jól indul a napod, bárhol és bárkivel ittad is meg a kávét.
Mosolyogni fogsz, mert boldog vagy!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése