2015. március 6., péntek

NAGYBAN IS BOLDOGAN - A LELKED

A BOLDOGSÁG RECEPTJEI


TERVEZZ ELŐRE ÉS LÉGY BOLDOG! ÉLVEZD, HOGY NŐ VAGY ÉS HATÁSSAL VAGY A CSALÁDODRA! MOSOLYOGJ! LÉGY BÜSZKE MAGADRA!


A mai szép, plus size modell inspiráló képe:




Igazán utánozásra méltó tavaszi együttes. 
A fekete, karcsúsított zakó jól passzol a világos farmerhez, ami nagyon jó fazonú, hiszen lefelé picit bővül a szára. Hozzá az elmaradhatatlan magassarkú és egy szürke kör-nyakkivágású póló, ami finoman látni engedi a dekoltázst.
Egyszerre elegáns és lezser, ami minden plus size nőnek jól áll!


Ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, boldog és megelégedett legyél, otthon is jól kell mennie a dolgoknak. 

Hiszen csak akkor lehetsz boldog és megelégedett Te is, ha az a rövid idő, amit este, munka után a családdal tölt az ember, minőségi idő. 
A minőségi idő pedig abból áll, hogy Te mint nő, összefogod a családot, mindent elrendezel, hogy mire hazaérsz, sínen legyenek a dolgok és csak egymással legyetek elfoglalva. És akkor minden családtag élvezi azt a rövid, együtt töltött esti időszakot ami megadatik, és szeretni fog hazamenni, vágyni fog arra, hogy otthon legyen már végre egy fárasztó nap után, ami a nyugalom és a béke szigete.

Magyarul nem akkor gondolkodsz el azon, amikor már hazaérsz, hogy nincs se kenyér, se felvágott, de még tojás sem, és már mindenki éhes és ezért ideges és megy a kiabálás, ajtó csapkodás és a csoki evés...

Igen. Minden nőnek problémát jelent, hogy mit dobjon össze gyorsan vacsorára. Napközben munka mellet azért mellékesen megy az agyalás, hogy mit is kellene főzni vacsorára és megy a receptcsere a barátnőkkel, kolleginákkal. 
Fontos az előre tervezés! A magad dolgát könnyíted meg vele és hozzá járul a boldogságodhoz. A lelked boldogságához. Mert Te is tudod és érzed, ha otthon minden rendben van, akkor Te is boldog vagy és ragyogsz!

Amit most ajánlok, az egy Zöldséges-tésztás egytálétel, ami gyorsan elkészíthető, és szó szerint egytálétel, hiszen egyszerűen mindent beledobálsz egy fazékba és sűrű kevergetés mellett megfőzöd.
Jelen esetben, amiket bedobálhatsz a fazékba, azok a következők:

- 1 fej megtisztított, darabolt vöröshagyma,
- 20 dkg rózsáira szedett brokkoli,
- 20 dkg szeletelt gomba,
- 25 dkg száraztészta,
- fűszerek; mint só, bors, 2 gerezd darabolt fokhagyma,
- 1 dl főzőtejszín (CSAK A VÉGÉN ADD HOZZÁ!)

Ezt öntsd fel vízzel, picivel többel, mint ami ellepi. Sűrűn kevergesd, ha kell, pótold a vizet, nehogy leégjen. Azért jó ez az étel, mert így a tésztából kifövő keményítő is ott marad a lábosban sűrítő anyagnak. Amikor már majdnem puha a tészta, öntsd fel 1 dl főzőtejszínnel és főzd addig, amíg a tészta meg nem puhul. Kóstold meg és ha szükséges, még fűszerezd. A fűszerezésen is változtathatsz. Kakukkfű, vagy tárkony... bármi mehet, amit szerettek.

Fantasztikus egytálétel, ami előkészülettel és főzéssel együtt körülbelül fél órát vesz igénybe és már tálalhatod is!






Ha viszont azt gondolod magadban, hogy a mai napon eljött a Te időd, és eleged van magadból, a testedből, a súlyodból és a nehéz tésztás vacsorákból; vagy egyszerűen csak bőséges volt az ebéd és valami könnyűre vágysz, akkor egy egyszerűbb vacsorát mutatok, ami szintén nem vesz sok időt igénybe.

Ez a cukkinis/tökös "pizza":




A cukkinit vagy tököt egy nagy lyukú reszelővel lereszeled - ha van fagyasztott gyalult tököd, akkor azt csak ki kell olvasztani.

- 50 dkg cukkini vagy tök, jól kinyomkodva,
- 2 db tojás,
- 20 dkg reszelt sajt,
- só, bors, késhegynyi szódabikarbóna.

Ezt keverd össze és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd bele és próbáld meg kerek formára alakítani. 
Ezt told be a 160°C fokos sütőbe. 
Nem írok percet, mert mindenki sütője más. Nézegesd sűrűn és amikor látod, hogy a "pizza" alapod már szilárd, vedd ki a sütőből és kend meg pizzaszósszal. 
A feltét tetszés szerinti. Lehet sonka, szalámi, hagyma, kukorica, gomba... teljesen mindegy. Azt rakj rá feltétnek, amit Ti szerettek. A tetejét koronázd meg reszelt sajttal és told vissza pár percre a sütőbe. Mivel már nem kell sülnie, állítsd a sütőt grill, vagy felső sütés funkcióra és akkor pillanatok alatt kész. 
Amíg megterítesz ki is hűl a könnyű, cukkinis "pizza".

Fontos, hogy a lelked rendben legyen, hát vigyázz rá! Tegyél meg mindent, hogy boldog legyél! És ne feledd! Mosolyogj, mert szép vagy!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése